Van reststroom naar eersteklas grondstof
Het schoonmaken van kaas
Wanneer kaas niet meer geschikt is voor directe verkoop, verwijderen wij met natte schoning zorgvuldig de korst en onzuiverheden. Zo maken we uw kaasreststromen opnieuw geschikt als hoogwaardige grondstof voor de kaasverwerkende industrie
Bekijk hieronder hoe ons schoningsproces werkt.
1
Inkomst goederen
De grondstoffen worden aangeleverd bij Expertcheese. Onze medewerkers doen eerst een check. Hierbij bekijken ze de kwaliteit en staat van het product. Op basis van deze check wordt er bepaald welke verwerking er nodig gaat zijn.
Spuitcabine
Indien nodig. Hier reinigt een medewerker in waterdichte kleding de kaas grondig met een hogedrukspuit. Hierbij worden alle ongewenste elementen, zoals schimmel, vuil, rijksmerken en korst, verwijderd.
2
3
Drogen
Na de reiniging gaat de kaas door een droogtunnel om het resterende vocht te verwijderen. Aan het einde van de tunnel staat een medewerker klaar met een zak, die om een lopende band wordt geklemd. Zo komt de kaas na de droogtunnel eenvoudig in de zak terecht, die droog en schoon blijft.
Verpakken
Vervolgens wordt de kaas naar de vacuümmachine gebracht, waarbij de zak netjes zonder vouwen op de sealbalk wordt geplaatst. De machine sluit de zak vacuüm af, waarna de verpakking wordt gecontroleerd op luchtdichtheid en stevigheid.
Als de verpakking aan alle eisen voldoet, gaat de kaas door een metaaldetector om te waarborgen dat er geen metalen deeltjes in zitten.
4
5
Output
Output doet nog een laatste controle. Hier wordt nogmaals gekeken of de zak vacuüm is, of de seal goed is en of het product schoon is. Hier wordt ook een selectie gemaakt of het geschikt is voor de rasp, de smelt of dat het toch verpoederd wordt.
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?
Zo kunt u ons bereiken:
T +31(0)528 – 820180
E info@expertcheese.nl