Het schoonmaken van kaas

Het opwaarderen van kaas gebeurt door natte of droge schoning. Is kaas niet meer geschikt voor verkoop aan de consument, dan ontdoen wij deze kaas van de kaaskorst en kan deze alsnog worden ingezet voor de kaas verwerkende industrie.

Natte schoning

Wanneer u kaassoorten heeft die ontdaan moeten worden van de coating dan is ExpertCheese de aangewezen partner. U kunt hierbij denken aan zijstromenproducten die overblijven na het versnijden van kaas of tijdens proces of transport beschadigde kazen. Door middel van natte schoning wordt de coating verwijderd. Na deze behandeling wordt de kaas opnieuw verpakt en voorzien van alle relevante gegevens en codes.

Droge schoning

ExpertCheese voegt waarde toe aan de zijstroom (zijstromenproducten) die door onze klanten aangeleverd worden. Onze medewerkers sorteren deze zijstromen op producteigenschappen als vetgehalte en soort. Na dit proces worden de geoptimaliseerde producten vacuüm verpakt en zijn ze klaar voor de verwerking ten behoeve van rasp of smelt doeleinden.

Schonen van kaas

Door middel van natte en droge schoning voegen we waarde toe aan uw zijstroomproduct. Op deze manier maken wij de producten gereed voor verdere verwerking.

Meer over schonen

Verpakken

Om de kaas klaar te maken voor transport en aflevering wordt deze op gespecialiseerde wijze verpakt. Dit gebeurt altijd onder de juiste omstandigheden.

Meer over verpakken

Handel

Naast het verwerken en schonen van kaas denkt ExpertCheese ook graag met u mee over de overige reststromen. Deze kunnen ook opgekocht worden.

Meer over handel

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op